Valósítsuk meg ötleteinket!

LIGHTBOT

Kezd a programozást olyan alkalmazásokkal, amelyeken keresztül a megérted és gyakorlatot szerezel abban, hogy a program lépésekből épül fel! Vezérelj LightBotot! Erre sok jó helyet találsz az interneten. Van keresőben használható és mobil eszközre applikációként letölthető, könnyebb és olyan, ami nagy kihívást jelent, és van, amelyiknél magad hozhatsz létre pályákat.

BLOCKLY GAMES

Kalandozzatok a Blockly ösvényen. Legyetek a jövő programozói.

PENCIL CODE

Hozz létre vizuális alkotásokat, alkoss dallamot, mesélj történeteket! Vagy találj ki egy programot, ami meg fogja változtatni a világot! Merj nagyot álmodni, és programozz. Ez az üzenete a Pencil Code gyűjtőoldalnak. Itt igazán kreatív feladatok közül választhatsz.

KODU, SCRATCH

A feladatmegoldáson túl most már szabadon fejlesztenétek?
Alkoss játékvilágot kicsiknek a Koduban és a Scratch Jr. alkalmazással, a nagyobbaknak pedig a Scratch vagy a Snap szoftverekkel dolgozz!

APP INVENTOR

Fejlessz mobil applikációt, készíts játékot, videót, hasznos alkalmazást. Ez a két megoldás erre kiváló:


ROBERTA

Vezérelj robotot a képernyőn online. 5 féle pálya közül választhatsz, használhatod a robot érzékelőit is. Választhatsz, hogy egy valódi robotot akarsz irányítani (Bluetoothon keresztül) vagy egy szimulációban akarsz programozni. A Roberta képzési koncepciója szerint a cél, a tartós és hosszú távú motiváció, az elmélyültebb kognitív tudás és a pozitív érzelmek. 

CODECOMBAT

A CodeCombat a diákoknak egy olyan platform, melyben programozni tanulnak, miközben egy igazi játékot játszanak. A játékok valós idejű visszajelzést adnak, ami lehetővé teszi a tanulóknak, hogy helyesbítsék megoldásaikat és teljesebben megértsék az anyagot, mintha csak "helyes" és "hibás" válaszokra támaszkodnak.

CODEAVENGERS

Tanuld meg a JavaScript alapjait. A JavaScript programozási nyelv egy objektumalapú, prototípus alapú szkriptnyelv, amelyet weboldalakon elterjedten használnak. Kövesd az utasításokat!

LEGO MINDSTORMS FIX FACTORY

Segíts EV3RSTORM-nak megtenni a helyes lépéseket ebben a mókás és kihívást jelentő kirakós játékban. Helyezd vissza a telepeket a megfelelő helyzetbe a NoGo Factory-nél! De figyelj, a tárgyak mozognak! A könnyebb pályák után egyre nehezebb és összetettebb problémákkal találkozhatsz.
Használatához telepíteni kell a UNITY WEB PLAYER-t,  amit a Chrome böngésző nem támogat.

Töltsd le a játékot ingyenesen az okostelefonodra vagy a tabletedre az App Store-ból vagy a Google Play-ről. 

 

3D modellezők

Ez egy webalapú 3D modellező programnyelv, melyet blokkokkal vagy  forráskódokkal is kezelhetsz. Arra tervezték , hogy programkódok segítségével tudjál létrehozni tárgyakat. Az elkészített modelleket elmentheted vagy 3D nyomtatóval kinyomtathatod.
Hozd létre a saját világodat!

Processing

CodyRoby

Algoritmus kártyajáték Olaszországból

Utolsó módosítás: 2018. október 9., kedd, 10:38